Op 24 oktober heeft het TREBEL gebouw de BREEAM certificering verkregen met een score van 75,3%.

Op 29 juni 2016 kreeg het Europees Parlement het gebouw TREBEL, dat werd omgedoopt tot "Wilfried Martens".

Sterke troeven

Het project TREBEL, ideaal gelegen in de Europese wijk op de hoek van de Trierstraat en de Belliardstraat (de naam van het project is trouwens afkomstig van de samentrekking van die twee straatnamen) tegenover de esplanade van het Europees Parlement, beantwoordt specifiek aan de strategische criteria die ATENOR beoogt. Zo vormen zijn ligging in een omgeving met blijvend potentieel en ook zijn uitstekende bereikbaarheid via het openbaar vervoer belangrijke extra troeven, naast de dichtheid, het gemengde karakter, de gezellige openbare ruimte en de architecturale en ecologische kwaliteiten.

Opwaardering van een strategisch gebied

Met zijn verzorgde en originele architectuur van de hand van de bureau Jaspers Eyers & Partners werpt TREBEL zich binnen de Europese Wijk op als een emblematisch gebouw; het toont de inzet van zowel de beleidsmarkets als van private actoren om de kwaliteit van de wijk de verbeteren dankzij nieuwe architecturale en stedenbouwkundige ambities.

 

Met de uitvoering van dit nieuwe project toont Atenor haar rol als belangrijk vastgoedspeler en haar betrokkenheid bij de ontwikkeling van de attractiviteit van Brussel en de Europese wijk.

 

 

 


Ligging
Op de hoek van de Belliardstraat en de Trierstraat in Brussel, Brussels Hoofdstedelijk Gewest, België

Project
Kantorencomplex 

Eigenaars
Atenor s.a. 

Bouwheer
Atenor  s.a. 

Omvang
29 766 m²

Architecten
Jaspers - Eyers & Partners

 

Project Directors

Jean-Philippe Colin for JaliaC s.p.r.l.

Thibaut de Poucques for DIPIFOR s.p.r.l.