In mei 2014 kocht ATENOR s.a. samen met PI Group s.a.  (Luxemburgse beleggers) van ING Luxembourg de vennootschap die eigenaar is van het gebouw "Cloche d’Or", de voormalige zetel van ING Luxemburg.

Grondige renovatie

Op het ogenblik van de aankoop telde het gebouw, opgetrokken in 1992 op een terrein van 6.772 m², 6.500 m² kantoorruimte en een ondergrondse parking van vier verdiepingen.

Na een grondige renovatie en uitbreiding zal dit gebouw meer dan 10.000 m² kantoorruimte bieden, met de nieuwste technologische ontwikkelingen en een BREEAM milieucertificering.  De bouwvergunning werd verkregen in juni 2014 en de werken zijn in augustus van datzelfde jaar van start gegaan.

In het hart van de administratieve wijk

Samen met deze aankoop tekende BDO Luxemburg, één van de grootste bureaus voor expertboekhouders, bedrijfsrevisoren en adviseurs in Luxemburg, reeds een 12-jarige huurovereenkomst voor het hele gebouw. 

In oktober 2014 werd een akkoord bereikt voor de verkoop van de aandelen van de s.a. Air Properties eigenaar van het project.  De kopers zijn institutionele beleggers uit België en Luxemburg, waaronder de volgende verzekeraars: ETHIAS, FOYER en L’INTEGRALE.

De oplevering van de werken aan BDO vondt plaats op 31 maart 2016.

De architectuuropdracht werd toevertrouwd aan bureau Beiler+ François in Luxemburg.

Het AIR-project is ideaal gelegen op de hoek van de Route d’Esch en de rue Jean Piret, in het hart van de administratieve wijk la Cloche d’Or in Luxemburg en heeft rechtstreeks toegang tot de snelwegen naar de luchthaven, naar Frankrijk, België en Duitsland.


Ligging
Op de hoek van de Route d’Esch en de rue Jean Piret, administratieve wijk van la Cloche d’Or, Luxemburg, Groothertogdom Luxemburg

Project
Kantorencomplex

Eigenaars
AIR Properties s.a. (50/50 partnership Atenor & privé-investeerders)

Omvang
Meer dan 10 000 m² kantoren

Architecten
Beiler + François Architectes

Hoofdaannemer

CDCL s.a.

Begin van de werken
Augustus 2014

Einde van de werken

Maart 2016

 

Project Director

ir Hugues Lermusiaux for Optim-Solutions s.à.r.l.

Project Managers

Vincent Adam for ARED s.à.r.l.

Dominique Delmarcelle for DEDO architecture SC S.P.R.L.