In Bergen, in het hart van een stukje van de stad dat in volle ontwikkeling is, plant ATENOR de ontwikkeling van een stadscomplex op een oppervlakte van 7,2 ha, met woningen, kantoren en buurtwinkels.  Dit project, ideaal gelegen op de site van Les Grands Prés, biedt de bewoners de mogelijkheid om te genieten van een uniek en milieuvriendelijk stedelijk comfort.

Dit gemengde project, dat vooral gericht is op woningen, plant in de 1ste fase de constructie van 6 gebouwen, voor in totaal 202 appartementen.

De site huisvest reeds een groot winkelcentrum (Les Grands Prés, en in een nabije toekomst de uitbreiding ervan en een IKEA), een tentoonstellingsruimte (Lotto Expo), een bioscoopcomplex (IMAGIX), en een nieuw congrescentrum, ontworpen door de gerenommeerde architect Daniel Libeskind. Het nieuwe HST-station, ontworpen door de beroemde architect Santiago Calatrava, zal fungeren als schakel tussen het historische centrum van de stad en de nieuwe stadswijk in ontwikkeling.

Een stedenbouwkundige dynamiek

ATENOR is actief bezig met de verdere ontwikkeling, die past in een verstedelijkingsproject in het kader van een herzien GPA (Gemeentelijk Plan van Aanleg) dat momenteel wordt opgesteld door de gemeentelijke en gewestelijke overheden om een harmonieuze ontwikkeling van heel deze nieuwe wijk te bevorderen.

Bogend op zijn expertise op het vlak van grote gemengde stedelijke ontwikkelingen werkt ATENOR nauw samen met de lokale instanties om te waken over de stedenbouwkundige coherentie van de wijk zelf en de harmonieuze interactie ervan met het historische centrum van Bergen, door aanvullende functies aan te reiken die essentieel zijn voor de groei van het stadscentrum.

Een duurzame conceptie

Bijzondere aandacht gaat uit naar het ontwerp van de woningen om te voldoen aan strenge criteria op het vlak van comfort en energiebesparing. De warmteproductie (verwarming en sanitair warm water) is gecentraliseerd en wordt verzekerd door gascondensatieketels. 


Ligging
Site Les Grands Prés, in de wijk van het toekomstige station "Calatrava" in Bergen, België

Project
Woonproject met woningen, winkels en kantoren

Eigenaars
Mons Properties s.a. (100% Atenor Group)

Bouwheer
Mons Properties s.a.

Architecten
Holoffe & Vermeersch / DDS & Partners

 

Project Manager

Vincent De Vos for VOX GROUP s.p.r.l.