De site is opmerkelijk goed gelegen in één van de meest dynamische en aantrekkelijke gebieden van de Luxemburgse hoofdstad, en verenigt nieuwbouw en renovatie van een deel van de voormalige brouwerijen in één residentieel en commercieel complex dat van karakter getuigt. ATENOR heeft de site gekocht in 2011 en de bouwwerken zijn in 2014 van start gegaan.

Grenzend aan de heuvel voorziet het project de bouw van 87 woningen, 4 kantoorruimten, 8 winkels en 111 parkeerplaatsen, die zich harmonieus zullen integreren in de natuurlijke omgeving.

Een uniek natuurlijk kader

Na het succes dat al méér dan 15 jaar lang werd geboekt bij de bouw van de kantoorgebouwen IEK, Pixel en Président op het Plateau van Kirchberg, vormt de start van dit nieuwe project een nieuwe fase in de ontwikkeling van de activiteiten van ATENOR in het Groothertogdom Luxemburg.  Het bevestigt haar strategie om een aanwezigheid op lange termijn te handhaven op markten waar de groep ervaring heeft opgebouwd.

Leunend tegen de heuvel en het bos gaat het project Les Brasseries de Neudorf harmonieus op in een uniek natuurlijk kader.

De gebouwen vormen een harmonieus geheel dat een deel van de gewezen brouwerij integreert en opwaardeert en dat beschikt over een opmerkelijk architecturaal karakter en verrijkende industriële verwijzingen.

Resultaat: een wooncomplex dat getuigt van karakter en dat het erfgoed respecteert.

Duurzaam comfort

De appartementen of studio’s worden ingericht op maximaal 5 verdiepingen en hebben allemaal een terras, maar ook een kwalitatief en comfortabel interieur. Het gerenoveerde deel van de brouwerij bevat verschillende luxelofts.

Een openbare ruimte, die bestemd is om het centrum van het stadsleven in de wijk te worden, zal worden ingericht, bestaand uit groene en recreatieve ruimten. Er zullen ook lokale evenementen plaatsvinden die de wijk nieuw leven zullen inblazen.

Dankzij de kwaliteit van de bouw en de gebruikte technieken krijgt dit geheel klasse A op het vlak van energieprestatie (passief).

Een uitzonderlijke ligging

Vanaf Les Brasseries de Neudorf is men op een paar minuten in de dynamische wijk van het Plateau du Kirchberg en het stadscentrum van Luxemburg, ofwel als zachte weggebruiker (te voet/met de fiets), ofwel met de auto of het openbaar vervoer. De toegang tot de grote verkeersassen is gemakkelijk zodat je heel eenvoudig de luchthaven, Frankrijk, Duitsland of België kan bereiken.


Ligging
Rue de Neudorf 2 68-272, Luxemburg, Groothertogdom Luxemburg

Project
Gemengd complex van hoofdzakelijk woningen, afgewisseld met kantoren en winkels

Eigenaars
HF Immobilier SA (100% Atenor)

Omvang
11 400 m² 

Architecten
Steinmetz-Demeyer

Stedenbouwkunde
Tatiana Fabeck

Begin van de werken
Herfst 2014

Einde van de werken
Voorzien in het 1ste semester 2016

Hoofdaannemer

TRALUX Construction

 

Project Director
Harry Chkolar for ESSENCY S.P.R.L

Project Manager

Dominique Delmarcelle
for DEDO architecture SC S.P.R.L.