Ontdek onze nieuwe model apartementen!

 

Tegelijkertijd met de verkoop van het kantoorgebouw B1 van het project UP-site aan het RSVZ (Rijksinstituut voor de Sociale Verzekeringen voor Zelfstandigen) sloot ATENOR met deze instelling een overeenkomst voor de toekenning van het recht van opstal op hun voormalige hoofdzetel in Brussel. 

 

Deze site bestaat uit 2 gebouwen aan het Jan Jacobsplein en de Waterloolaan en zijn onderling verbonden door 3 ondergrondse verdiepingen, goed voor een totale bovengrondse oppervlakte van 14.000 m².

De site is ideaal gelegen aan de rand van de Louizawijk. Het voorgestelde project omvat de renovatie van de oude gebouwen om er een complex van 152 woningen en 1000 m² kantoorruimte te ontwikkelen.

Een centrale ligging

Ideaal gelegen tussen de beroemde Louizalaan, de Zavel en het Justitiepaleis, Palatium geniet zowel van het nabijgelegen vervoer (metro, bus, tram), de gemakkelijke toegang tot de belangrijkste snelwegen (kleine ring, Regentschapsstraat, Louizalaan) en van een unieke configuratie die de keuze laat tussen de rust van het Jan Jacobsplein, of een meer stedelijke way of life aan de kant van de Louizalaan / Waterloolaan.

Etymologie van Palatium

Het project kreeg de naam PALATIUM, en dat voornamelijk om twee redenen: ten eerste is de naam symbolisch en verwijst hij naar de aanwezigheid van het emblematische Justitiepaleis in de directe omgeving, de tweede reden is semantisch, aangezien het woord "paleis" (etymologisch afgeleid van het Latijnse "Palatium") een prachtige plek doet vermoeden waar het goed om leven is, een goed voorteken voor de toekomstige bewoners van de site.


Ligging
Waterloolaan/Jan Jacobsplein, Kunstwijk, Brussel, België

Project
Wooncomplex en kantoorruimte

Eigenaars
RSVZ / Atenor s.a.

Bouwheer
Atenor s.a.

Omvang
14.000 m²

Architecten
DDS & Partners


Project Director
Jean-Michel Malaise