Het project "Port du Bon Dieu" is ideaal gelegen aan de ingang van de stad en langs de oevers van de Maas. Het maakt vooral optimaal gebruik van de troeven in het landschap aan de oevers van de Maas en biedt een rationeel gebruik van de ruimte, inspelend op de wens van de regionale en gemeentelijke overheden om deze voormalige industriële site te renoveren en de kades opnieuw aan te leggen.

Het emblematische project "Port du Bon Dieu" krijgt voortaan een plaats in de geschiedenis van de stad Namen.

De hoofdstad van Wallonië kan zijn kades immers opnieuw integreren dankzij een kwaliteitsvolle inrichting ervan en biedt zo een unieke ziel en sfeer voor de inwoners van Namen en de bezoekers die er langskomen.

Dit gemengd vastgoedcomplex (woningen, kantoren en buurtwinkels) is ideaal gelegen aan de ingang van de stad en doet de voordelen van de stad perfect samengaan met de rust aan de oever van de Maas.

ATENOR kreeg de opportuniteit om het project woningen van Port du Bon Dieu te Namen aan te vullen met een project kantoren voor de bank CBC. Wij zullen zo een complete reconversie ontworpen hebben, van een semi-industriële wijk in een gemengde wijk, met woningen van uiteenlopende typologie, efficiënte kantoren, een buurtwinkel en kwaliteitsvolle openbare ruimten die voor iedereen toegankelijk zijn. Kortom, wij zullen onze toegevoegde waarde hebben uitgedrukt door een stedelijke plek te realiseren die karakteristiek is voor de stad van vandaag.

Gedeelde gezelligheid

De aanleg van een wandelpromenade langs de oevers, de aansluiting op het fietsnetwerk RAVeL die opnieuw mogelijk is gemaakt, kwaliteitsvolle winkels en restaurants, de rustgevende aanwezigheid van water en de aandacht die werd besteed aan de groene ruimten, benadrukken het menselijke aspect dankzij een unieke sfeer.

Model van duurzame verstedelijking

Het project werd ontworpen volgens de strengste normen op het vlak van duurzame ontwikkeling en wil de rol van water, de integratie van groene ruimten en de zorgvuldige keuze van duurzame materialen ten volle benutten.

Mobiliteit en bereikbaarheid

Dichtbij de grote uitvalswegen, het station, het openbaar vervoer, de pendeldienst over de rivier en een grote park-and-ride-zone kiest,  Port du Bon Dieu voor mobiliteit en een gemakkelijke bereikbaarheid voor zijn bewoners en hun bezoekers.


Ligging
De zogenaamde "Port du Bon Dieu", Namen, België

Project
140 appartementen, 5 winkels of ruimten voor vrije beroepen en 1 restaurant

Eigenaars
Namur Waterfront s.a. (100% Atenor Group )

Omvang
20 614 m²

Architecten
Montois Partners Architects & l'Atelier de l'Arbre d'Or

Technische gegevens
Groendaken / Uitstekende thermische en akoestische isolatie / Ventilatie met dubbele luchtstroom / Afwerkingen van hoge kwaliteit

Hoofdaannemer

BPC

Begin van de werken
Lente 2013

Einde van de werken
Fase 1: eind 2015

Project Director

Etienne Huybens for Scorex s.p.r.l.